2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Suomija. "Ūkio" dalis

Pravažiuota 5790km.
Degalų kaina Suomijoje – 1,50Eur (5,25Lt).
Degalų kaina Estijoje – 1,30Eur (4,55Lt).
Nakvynei išleista – 237Eur (829Lt)
Sugaištas laikas - 9 dienos. 

Maisto kainos Suomijoje tokios pat, kaip ir Lietuvoje, tik jos eurais. Batonas – 3Eur, sūris apie  5Eur, ledai nuo 1Eur iki 5Eur, mineralinis apie 2 Eur (bet mokamas 0,40Eur depozitas, kurį, pridavęs plastikinį butelį, atgauni), mėlynių sultys – 1,49Eur, jogurtai – nuo 0,40eur, marinuota paukštiena (pusė kg) 5,35Eur. Tačiau teko rasti pigios buitinės chemijos (pas mus populiarios 75 indaplovių tabletės su akcija kainavo tik apie 28Lt). Buitinės technikos kainos panašios į mūsiškes, o kai kas ir pigiau. Jei tik būtų reikėję televizoriaus, kompiuterio ar telefono, būtų naudingiau pirkti ten.

Pastebėtina, kad didieji prekybos centrai bei degalinės yra priemiesčiuose, o informacija apie privažiavimą prie tik minimali. Be to, vietoj paprasto išsukimo iš greitkelio link degalinės ar prekybos centro, susukti sudėtingi ir iš pirmo žvilgsnio nereikalingi zigzagai. Sustojus degalinėje ar pakelės užeigoje, norisi geros kavos. Deja. Visur pardavinėjama kava, daroma lašeliniu principu ją filtruojant, o ne aukšto spaudimo aparatais, nors pastarieji stovi be darbo. Pasirodo, kad jais gaminama tik espresso kava.
Šalyje puikūs kempingai. Juose švarūs dušai, tualetai, virtuvės. Tik patiems reikia turėti įrankius, puodus ir keptuves. 
Suomijos keliai geri (išskyrus ruožą ties pasieniu su Norvegija), vairavimo kultūra puiki. Leistinas važiavimo greitis daugelyje kelių - 80km/h. Tačiau yra nemažai atkarpų, kuriose leidžiama važiuoti 100km/h greičiu, o kai kur ir 120km/h. 
Labai džiaugiamės, kad aplankėme šią šalį. Visą kelią mus lydėjo gražūs gamtos vaizdai, malonūs sutikti žmonės. 

Čia dar keletas pakelės vaizdų, kurių neįdėjau prie dienos aprašymų.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą