2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Suomija. 9 diena (rugpjūčio 13/14d.)

Visą naktį lyja iš širdies. Jau maniau palapinė perlis. Bet nieko. Užtat iš ryto bando lįsti saulė. Leidžia mums susiruošti, papusryčiauti. Išvažiuojant iš kempingo vėl pradeda lyti. Vykstame į terminalą įsigyti bilietų į keltą.

  Paskutinė diena skirta pramogoms atrakcionų parke „Linnanmaki“. Perkame bilietus į paskutinį keltą 22.30val. Šį kartą mokame žymiai pigiau. Bet kol susišnekame su pardavėja... Niekaip neišaiškiname, kad mes 5 – du suaugę, du studentai ir vienas vaikas. Ji vis klausia ir klausia kiek mūsų yra. Galų gale su dokumentais pradedam skaičiuoti. Pamiršau automobilio dokumentus mašinoje, bėgu parsinešti. Kol aš subėgioju, bilietai rezervuoti, belieka sumokėti.
Įsigiję bilietus, važiuojame į atrakcionų parką. Čia praleidžiam visą dieną. Iš pradžių lyja, bet po valandėlės nustoja ir likusią dienos dalį šviečia saulė. Vaikai duodasi kaip pasiutę po visas karuseles. Mes taip pat išbandėme visus atrakcionus, išskyrus vieną. Vaikai kartoja ir kartoja. Mes su vyru turime laisvo laiko, pasivaikštom, pasisupam karuselėse, pralekiam amerikietiškais kalniukais, kitokiais zigzagais, vėl pasivaikštom. 






Taigi, visą dieną prasisupę, važiuojam link kelto. Pasistatę mašiną dar nueiname iki parduotuvės, pavalgome sumuštinių "Subway" ir grįžtame į automobilį. Prasideda registracija ir mes jau kelte. Kai kas nusnūsta, kai kam nesimiega ir galų gale perkasi dvigubą ekspreso. 2 valandos plaukimo ir mes jau Taline. Pajudam link namų, prieš tai prisipilam degalų. Kaip ne kaip, jie čia pigesni nei Suomijoj.

2013-08-14, apie 9 val. ryto mes jau namuose. Pavargę, nemiegoję, bet pilni įspūdžių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą