2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Suomija. 7diena (rugpjūčio 11d.)

Pabundame gana vėlokai – 9.30val. Ruošiamės į Ranua. Nutariame aplankyti Ranua zoologijos sodą. Nors jis nedidelis, tačiau gana jaukus. Daugiausia laiko praleidžiame prie baltųjų lokių. Vienas jų vandenyje žaidžia su obuoliais, plaukioja, nardo, tad yra į ką žiūrėti. 





                                                    Ranua zoologijos sodas

Pasigrožėję gyvūnais, važiuojam tolyn, link Kajaani. Mus lydi gražūs gamtos vaizdai ir nuolat kelyje pasimatantys elniai.




Pradedam ieškoti nakvynės vietos. Lyja, šalta. Nutariame palapinėje nemiegoti, o ieškotis namelio bent su minimaliais reikalavimais. Ir pavažiavę dar gerą kelio galą randame kempingą „Kirpputori“. Va čia tai „old school“. Namelių pasirinkimas didelis - nuo senesnių iki naujesnių, kainos nuo 30Eur. Išsirenkame keturvietį seną namelį šalia ežero už 38 Eur. Vietos jame labai nedaug, bet yra šaldytuvas, šildytuvas, kurį šeimininkas tuoj pat įjungia.





Tualetas, dušai, virtuvė įrengti senoje daržinėje, tačiau viskas labai tvarkinga, švaru, malonu poilsiauti. Visų patalpų grindys išklotos austais takeliais. Virtuvėje dar tebėra sumontuota senovinė suomiška krosnis. Vanduo tualetui ir prausimuisi naudojamas iš ežero ir visur kabo informacija apie tai. Maistui vandenį tenka imti iš atskiro šulinio. Nors kai kurie namukai seni, tačiau sutvarkyti, visur pasodinta gėlių, žolė nupjauta. Kadangi mums aktuali tik nakvynė, per daug didelių reikalavimų nekeliame. 


Vaikai dar spėja pažaisti smiginį, vyras pažvejoti. Pagauna žuvies, tačiau ją tenka paleisti, nes jau vakaras, nebėra laiko valyti jos ir kepti. Lydeka nukanda valą ir  žvejybą tenka baigti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą