2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Kroatija. "Ūkio" dalis

Nuvažiuota  4780km.
Degalų (dyzelino) kainos:
Lietuva - 1,09 Eur
Lenkija - 1,10 Eur
Čekija - 1,40 Eur
Austrija - 1,59 Eur
Kroatija - 1,16 Eur

     Nakvynės kainos įvairios. Kempinguose nuo 22 Eur iki 60 Eur už parą, priklauso nuo to, koks kempingas. Su kempingo kortele gavome 5 proc. nuolaidą. Butų kainos nuo 35 Eur iki 60 Eur nakčiai. Visos kainos nurodytos trim žmonėm. 
   Parduotuvėse maisto kainos tokios kaip Lietuvoje, o gal net ir pigesnės. Vietinis vynas parduotuvėje - skanus ir nebrangus, pakelėse - keistai brangus. Skanus sūris ir vietinis kumpis "Pršut". Jo tikrai verta paragauti.
      Pakelėse pardavinėja sūrį, medų, vynuoges, rakiją, vyną ir kt.,kai kur net nėra pardavėjų, o palikta dėžutė pinigams sudėti.
     Eismas. Bent jau iš mūsų patirties - niekas nesilaiko greičio apribojimų ir važiuoja kaip kam atrodo geriau. Kadangi nenorėjom pažeidinėti KET, kartais teko klausytis garso signalų, kad per lėtai važiuojam. Greičiau nesinorėjo, nes kalnų keliukai ne tokie ir tiesūs.
       Apie kainas kavinėse. Jos gana padorios. Ypač sūnų džiugino picos, jų kaina ir dydis. Pica kainuoja apie 5-6 Eur. Pjaustytos picos nemaži gabalėliai gatvėje - nepilni 2 Eur. Tokių dviejų užtenka pavalgymui. Ledų porcija - apie 1 Eur. Midijų asorti - apie 7 Eur. Taigi, kavinėje patiekalai pietums ar vakarienei atsieis nuo 5-6 Eur iki .....

Dar keletas nuotraukų, nepatekusių į dienos aprašymus













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą