2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Kroatija. 8 diena.

     Keliamės, pakuojamės, ardome palapinę ir judame link Plitvicos nacionalinio parko. Pakeliui apsiperkame pas vietinius – vynas, rakija, vynuogės ir prieš pietus ieškome nakvynės netoli Slunj.    




Link Plitvicės nacionalinio parko

        Tenka sugaišti apie valandą ir pagaliau randame namuką su triviečiu kambariu už 45Eur (kunomis mokėti būtų pigiau). Greituoju būdu įsikuriame, susitepame sumuštinių ir važiuojame į parką. 




     Oras toks nešiltas, apsiniaukę, bet nors nelyja. Eilutė prie kasų didžiulė, tad tenka gerokai pastoviniuoti. Nutariam imti trumpąjį maršrutą. Pradedam keltis laiveliu ir, kad pradeda lyti, maža nepasirodo. Nei juoktis, nei verkti – kokia pirma diena Kroatijoje, tokia ir paskutinė.
       Bet kaip nebūtų keista, po keliolikos minučių plaukimo lietus nurimsta ir mes išlipame jau lietui pasibaigus. Prasideda akių ganymas po nuostabaus grožio parką. Kadangi einame jau po pietų, žmonių nėra labai daug, be to, dar vienas privalumas – nekepina saulė. Taigi, sugaišę gerą pusdienį, su fantastiškai vaizdais akyse, grįžtame į namus. Svarstome grįžimo namo variantus ir nutariame važiuoti be nakvynės. Vairuosime pasikeisdami, o jeigu norėsime miego, sustosime degalinėje.

Nuostabaus parko vaizdai






















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą