2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Kroatija. 4 diena.

     Vyras keliasi anksčiau ir nulekia pažvejoti.


Dalis laimikio

     Pakuojamės, pusryčiaujame ir važiuojame į Krk nacionalinį parką. Pakeliui pasigrožime vaizdais ir stebime šuolį nuo tilto su guma. 
Šuolis nuo tilto su guma



Pakeliui į Krk

     Pasigrožime parku, kriokliais, nusimaudome ir papietaujame. Nors ir žinome, kad patiekalų porcijos įspūdingo dydžio, kažkaip nesitiki, kad bus per daug, tad užsisakome mėsos asorti dviem asmenim. Atneša mūsų lėkštę ir aš galvoju – kokį skrandį reikia turėti, kad dviese suvalgytum du vištienos krūtinėlės kepsnius, du kiaulienos kepsnius, du vištienos šašlykų iešmelius, dvi dešreles, keturis mėsos pirštelius ir vos ne kilogramą bulvių. Nebuvo net minties įveikti tokią porciją, tad likutį susipakuojame. Manau, kad tą mėsos asorti drąsiai gali užsisakyti 3 ar net 4 asmenys.
Patiekalas dviem

Patiekalas vienam






Krk nacionalinis parkas


     Pasigrožėję nuostabia gamta, važiuojame ieškoti nakvynės. Jau ir taip įtartinai žiūrėję kurį laiką į navigaciją, dabar galutinai įsitikiname, kad jos planuojami maršrutai skiriasi nuo mūsų įsitikinimų. Gerokai pasinervinę, nutariame vadovautis žemėlapiu ir grįžti į kelią palei jūrą. Navigacija atkakliai prieštarauja, bet mes kaimų keliais judame link jūros. Ta proga pasigrožime vietinių gyvenimo vaizdais, siauromis gatvėmis, alyvmedžiais. Pagaliau kažkur netoli Trogiro įvažiuojame į kelią palei jūrą. Nakvynės ieškome ilgai, pravažiuojame Splitą, beveik pasiekiame Omišą, pradeda temti. Randame mažą privatų kempingą ant jūros kranto už 24 Eur, bet sūnui netinka, randame butą už 35 Eur, bet mums netinka, galų gale randame kambarius, kurie tinka mums visiems tik už gerokai didesnę kainą. Du kambariai, virtuvė, didžiulė terasa po kivių pavėsiu. 

     Šeimininkė zuja ir zuja aplink, tai tas, tai anas. Tą parodo, kitką parodo ir vėl ateina. Man jau kažkaip ir nebepatogu darosi. Sūnus ją ”mirtimi“ praminė – sena, liesa, juodai apsirengusi. Sūnus sakėsi, kad kai buvo užėjęs klausti dėl nakvynės vietos, pas juos verandoje vyko „ekstrasensų mūšis“, t.y. kažkas panašaus į spiritizmo seansą. Daugiau nebesinorėjo gilintis ir aiškintis.  Įsikuriame, apsilankome parduotuvėje, vakarojame didelėje terasoje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą