2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Kroatija. 3 diena.

     Išsimiegam nekaip. Keliamės, pusryčiaujam. Aš sėdžiu susivėlusi ir nelaiminga. Vyrui kyla idėja plaukų šepečio paieškoti kempingo parduotuvėje, tad kuo gražiau pirštais susišukuoju plaukus ir keliaujam iki parduotuvės. Valio – randu ir nusiperku tą nelemtą plaukų šepetį.
     Ši diena skirta poilsiui prie jūros, tad gulinėjam, maudomės, vaikštom po kempingą.



    Atėjus pietų metui šalia palapinės gaminamės pietus. Po pietų ketinu susiplauti indus ir nueinu į mašiną pasiimti krepšio. Iškraustau jį – ir ..... randu plaukų šepetį, kurį „palikau“ pirmoje nakvynės vietoje. Žiūriu skersai į jį ir nežinau, sakyti vyrui apie jį ar ne. Žinoma neiškenčiu. Dabar turiu du plaukų šepečius ir esu rami visą likusį kelionės laiką.
     Vakare vėl išeiname į miestą ir būtinai norime paragauti kroatų nacionalinio patiekalo –  ant iešmo kepto paršelio. Randam kepamą paršelį ir prisėdam kavinukėje. Jau žinodami atnešamos porcijos dydį ir atsižvelgdami į tai, kad esame dar ne itin išalkę, užsisakome vieną porciją dviem. Ir tai yra labai protingas sprendimas. Pavalgome sočiai. Sūnaus keptais paršeliais nesuviliosi. Jis kerta picas ir ledus.



Vakarienė



     Grįžtame į kempingą, pakeliui nusiperkame vietinės gamybos vyno. Prie jūros nusinešame kėdes, vyras meškerioja, po to sėdime ir grožimės aplink esančiais vaizdais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą