2020 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Norvegija. 9 diena (liepos 11d.)

 Šiandien važiuojam į Briksdalio ledyną. Jau pakeliui, kalnų viršūnėse, matome ledyno liežuvius. Prie vieno tokio sustojame, aikštelėje prasilenkiame su karvėmis, kurios vaikšto laisvai kalnų prieigose, aikštelėje tarp mašinų.









Ledyno liežuvis kalno viršūnėje šviečia žalsvai melsva spalva. Gaila, kad nuotraukos šio grožio negali perteikti.




Važiuojam toliau nepaprastai gražiu keliu, vaizdai kaip iš atviruko. Gali tik aikčioti ir gėrėtis. Padariau milijoną fotkių, negaliu net atrinkti, kurias čia sudėti, tad dedu daug, paganyti akims. 
















Prie Briksdalio ledyno aikštelėje gausu automobilių, vos randame savajam vietos. Šiandien karšta, sunku bus eiti iki paties ledyno. Pradžioje tikrai karšta, o artėjant link ledyno oras vėsta, reikia megztuko.












Ledynas žiauriai aptirpęs. Pakeliui įkaltos informacinės lentelės su užrašais, kad tokiais ar kitais metais ledynas ėjo iki lentelės vietos. Tai, kiek yra jis nutirpęs, yra tikrai žiauru. Štai ir akivaizdus klimato atšilimas.  Kažin, ar po kokių 10 metų iš viso jo liežuvis matysis ant kalno. Nuo ledyno vis teka vanduo, jo melsva spalva traukia akį, neįmanoma atsigrožėti.








Šiandien apsistojame kempinge Mindresunde (130 NOK + 50 NOK žvejyba).






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą