2020 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Norvegija. 10 diena (liepos 12d.)

 Šiandien mūsų laukia viena iš Norvegijos įžymybių – Geirangerio fiordas. O jau kelelis link jo. Ir siauras, ir vingiuotas, ir su avimis, ir su ožkomis. Šilta, bet randam pakeliui ir sniego.













Ir štai Trolių kelias








Nusiperkam bilietus pasiplaukiojimui po Geirangerio fiordą, gaunam po audiogidą. Pakeliui laivas išlaipina keletą turistų, keletą kitų susirenka. Vėliau pasidomėjom, kur galima išlipus iš to laivo nukakti. Pasirodo, galima palipti iki fiordo viršaus ir ten aplankyti autentišką norvegišką kaimo ūkį, pamatyti jį tokį, koks buvo kadaise senais laikais. Labai gaila, kad to nežinojom kelionės metu, būtume tikrai susigundę palaipioti po kalnus ir apžiūrėti Norvegiško kaimo trobą. Kad Geirangerio fiordas gražus ir vertas aplankyti, nesiginčysiu. Bet ar plaukti laivu tikrai vertėjo ir buvo būtina, tai nežinau. Jei dar kartą ten lankyčiaus, tai plaukčiau tik tuo atveju, jei pakeliui išlipus kopčiau į kalną apžiūrėti to norvegiško ūkio. Bet kiekvienam savo prioritetai ir savi įspūdžiai.







Vakarop įsikuriame kempinge Andalsnes (180 NOK). Kempinge daugiausia nameliai, kemperiai, palapinių nedaug. Žvejyba sekėsi gerai, pagavom ešerių, išsikepėm. Oi, kaip skanu buvo. 










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą