2020 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Norvegija. 13-14 dienos (liepos 15-16d.)

 

Šiandien vėl link namų, pakeliui aplankome pirmą miestą kelionės metu. Sustojame Lilehameryje. Miestelis nedidelis, jaukus, su siauromis gatvelėmis, nedideliais namais. Bet lankytinų objektų yra - Olimpinis muziejus, Olimpinis tramplynas, Pašto muziejus. Susipažinimą pradedame nuo Olimpinio tramplyno. Neįsivaizdavau, kad jis stovi tiesiog laukuose - pievoje, o aplink rugiai ar kviečiai auga. Tiesiog žiūri į jį iš tolo, supranti, kad olimpiados metu čia vyko varžybos, o dabar tai paprasta vieta kaip sporto mokyklos inventorius. Nueiname į Olimpinį muziejų. Nežinau ar to tikėjomės, pompastikos nebuvo, bet įdomybių radome, praplėtėme akiratį. Na, toks paprastas muziejus, pasakojantis apie olimpiadas, eksponuojantis tiek istorinį, tiek šiuolaikinį inventorių, olimpinę aprangą ir t.t.  Šalia pašto muziejus, įkurtas pastate ir pašto traukinių vagonuose, ten lankytojų daugiau, o ypač vaikų. Po muziejaus lankymo pasivaikščiojame po miestą ir vėl į kelią link namų.










Nakvynė kempinge First (142 NOK). O atsikėlus iš ryto – per Švediją į keltą ir į Venspilį. Kempingas labai didelis, bet tuo pačiu nepergrūstas ir erdvus. Yra net parduotuvė, kavinė. 


Kokia ta Norvegija? Ar verta ją aplankyti? Aš manau, kad taip. Mes miestų nelankėme, mūsų tikslas buvo pajausti gamtos grožį, gal dėl to šalis paliko didelį įspūdį. Tikrai norėčiau dar kartą, o gal ir ne kartą, ten nuvykti, nes, oi, kiek liko dar daug ko ten pamatyti. Gali nuo kalnų grožėtis neaprėpiamais toliais, klausytis krioklių čiurlenimo, stebėti plaukiančius laivus, ir... žvejoti. Toks mūsų mėgstamiausias keliavimo būdas - automobilis, palapinė, dujinė viryklė, miegmaišiai ir visa kita, ko reikia gamtoje.
Rašiau šį dienoraštį su nostalgija kelionėms, dėlioju nuotraukas ir mąstau, kada vėl pakuosimės ir kur  važiuosim. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą